Iedereen kan sporten

De sport samen

De sport samen

Iedereen kan deelnemen

Sport en bewegen draagt bij aan het welzijn van mensen. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten, ook kinderen in het speciaal onderwijs en mensen met een beperking. Net zoals anderen, sporten deze doelgroepen voor hun ontspanning en plezier. Daarnaast hebben zij er profijt van in het dagelijks leven. Door het sporten leert men nieuwe mensen kennen en worden zij actief betrokken bij hun sportomgeving. Sport draagt bij aan een grotere zelfstandigheid en zelfwaardering.

The Archery Club ondersteunt de activiteiten van Iedereen kan Sporten.

Sport & spel dag

\

Wanneer? 8 juli 2017

\

Locatie: Sporthal Jo Gerris/Zwembad Roerdomp

\

Tijd: van 13:00 tot 17:00 (het zwemmen is van 14:00 tot 15:00).

\

Genoeg parkeerplaatsen

\

Eventueel cafe voor drinken / eten

Aangepast Sporten

Wij bieden vele mogelijkheden

Ook de Handboogsport biedt vele mogelijkheden voor mensen met een beperking in de breedste zin van het woord. Handboogschieten is tenslotte ook een Paralympische sport. The Archery Club werkt samen met verschillende zorginstellingen zoals PSW en regionale organisaties zoals Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg.

Sinds 2016 is de Nederlandse Handboog Bond (NHB) zijn positie in de Paralympische disciplines aan het evalueren. Daarvoor is een Stuurgroep Aangepast Sporten opgericht die er op toe gaat zien dat ook deze tak binnen de handboogsport erkenning vindt en gaat groeien.

Hieronder zijn verschillende documenten te vinden die informatie geven over Aangepast Sporten binnen de NHB en in onze provincie (Rayon 4).

Rayon 4 AS presentatie vat in het kort de resultaten uit Rayon 4 samen van een recent gehouden enquête onder alle handboogverenigingen in Nederland.

EVERYONE DESERVES TO BE A HERO

Ben jij geïnteresseerd in boogschieten en wil jij het graag een keertje proberen? Kom gewoon langs! Ervaring of geen ervaring het maakt allemaal niets uit. Iedereen is welkom!

Adres

Roer College Schöndeln
Heinsbergerweg 184
6045 CK Roermond

Trainingstijden

Di & Do 19:00 - 21:00
Wo 16:30 - 17:45 (jeugd)
Zo 10:00 - 12:00