Run-Archery

de uitdagende concentratiesport

Over Run-Archery

Wat houd het precies in?

Vind je hardlopen leuk en wil je het combineren met een andere uitdagende concentratiesport dan is Run Archery jouw uitdaging. Wat is het? Het is een biathlon van hardlopen en boogschieten, overgewaaid vanuit Oost-Europa als zomervariant op de spectaculaire winterbiathlon.
________________________________________

Wat maakt het zo uitdagend?

De combinatie van hardlopen met een hoge hartslag en de concentratie met lage hartslag bij het boogschieten. Als sporter ga je de balans zoeken, maar houdt je die focus vast tijdens een wedstrijd? Probeer het een keer.

Hoe ziet een wedstrijd eruit?
Tijdens een wedstrijd doe je doorgaans mee aan 2 heats; voorronde en (kleine) finale. Een heat bestaat uit 4x een rondje van circa 1.000 meter hardlopen met een boog, waarbij je drie keer langs de schietdoelen komt. Bij elke schietbeurt moet je 3 schijven van 20 cm doorsnede omschieten. Schiet je mis dan krijg je een strafronde van ca 100 meter. De afstand tot het doel is voor de volwassenen 20 meter en voor de jeugd 15 meter. In Nederland wordt sinds 2015 onder de vlag van de NHB een Run-Archery CUP georganiseerd met meerdere wedstrijden.

Wat bied Run-Archery?

\

Een biathlon van hardlopen en boogschieten

\

Balans vinden in je ademhaling

\

Concentratie vinden in het heetst van de strijd

\

Een gezellige wedstrijd vol adrenaline

\

Een onderdeel samen, maar ook alleen

Het talent van de sport

Tim Freriks

Onze ambassadeur voor run-Archery. Tim is geen onbekende in de handboogsport en hij is daarbij ook de huidige Nerlandse Kampioen Run-Archery.

EVERYONE DESERVES TO BE A HERO

Ben jij geïnteresseerd in boogschieten en wil jij het graag een keertje proberen? Kom gewoon langs! Ervaring of geen ervaring het maakt allemaal niets uit. Iedereen is welkom!

Locatieadressen

Roer College Sch├Ândeln
Heinsbergerweg 184
6045 CK Roermond

Gymzaal BS de Berensprong
Europalaan-Oost 70
6075 ED Herkenbosch

Trainingstijden

Di & Do 19:00 - 21:00
Wo 16:00 - 17:45 (jeugd)
Zo 10:00 - 12:00

Vrij 19:45 - 21:15